ALARMANTNO Središte pandemije koronavirusa u Evropi

Opet crne brojke u Italiji: Umrle 662 osobe, zabilježena 6.153 nova slučaja

Proglašene su vanredne mjere, kao što je karantin nad cjelokupnom teritorijom, što bi trebalo smanjiti broj umrlih i zaraženih

Avaz.ba
26.03.2020 18:29

Stanje se pogoršava

Foto: Arhiv

U Italiji su danas umrle 662 osobe, što je više u odnosu na prethodni dan, novooboljelih je 4.492, a ozdravilo je 999 osoba, što je više u odnosu na jučer.  

Ukupno bolesnih, umrlih i osoba koje su ozdravile je 6.153. 

Rezultati koji su izneseni na konferenciji za novinare civilne zaštite, pokazuju pogoršanje stanja, odnosno više je osoba umrlo, više je novozaraženih koronavirusom i ukupno svih slučajeva ima više za 6.153. 

  • Povećan broj umrlih
    Povećan broj umrlih Foto: Arhiv

Nije se još došlo do silazne krivulje, jer nakon četiri pozitivna dana, došlo je ponovno do pogoršanja situacije. Stručnjaci ponavljaju kako je još prerano očekivati silaznu putanju, koja bi trebala doći možda za tri dana. Ukupno je zaraženo 62.013 osoba. Sveukupno je umrlo 8.165 osoba, a ozdravilo 10.361. Sveukupno, broj zaraženih, umrlih i ozdravljenih je 80.539.

Podsjećamo, Italija je središte pandemije koronavirusa u Evropi.

Proglašene su vanredne mjere, kao što je karantin nad cjelokupnom teritorijom koja bi trebala smanjiti broj umrlih i zaraženih. Građanima je dopušteno otići samo na posao, u nabavku hrane ili pomoći nekom bolesniku, a svima onima koji to prekrše, prijeti kazna od 3.000 eura.

Komentari

NA VRH