TURSKA

Niko ne može da vjeruje šta je snašlo Roberta Prosinečkog

Drastično morao smanjiti pušenje

Robert Prosinečki. Arhiv

Avaz.ba

27.3.2020

Pandemija koronavirusa koja hara svijetom natjerala je čak i Roberta Prosinečkog da promeni neke životne navike. 

Naš bivši selektor i legendarni fudbaler mnogih velikih klubova prethodnih godina imao je velikih zdravstvenih problema, zbog čega je u nekoliko navrata i operiran, a sve to svrstalo ga je u rizičnu grupu ljudi koje pogađa korona.

Robert Prosinečki je trenuno trener turskog Kajzerija a kako je zbog koronavirusa fudbal stao i u ovoj zemlji, Prosinečki je primoran na ograničeno kretanje, što nije prihvatio baš najbolje s obzirom na njegovu narav i da je prije izolacije bio poznat kao čovek koga ne drži mesto.

Sa popularnim Žutim u Kajzerisporu je i Boban Bajković bivši golman Crvene zvezde, koji radi kao trener golmana u ovom turskom prvoligašu.

Robi je nikad bolje (smeh). Šalim se malo, ali činimo sve kako bismo se zaštitili od potencijalne zaraze. Eto, šef je smanjio cigarete i to značajno. Ne kažem to zbog toga što će ove moje riječi biti u medijima, stvarno je tako - kazao je Bajković u razgovoru za "Mozzart". 

- U klupskom trening kampu imamo bukvalno sve, osim što ne možemo da izađemo, niti nam bilo ko dolazi. Jeste malo sve to teško, prije svega na psihološkom planu, ali mora tako. Klub ne želi ništa da prepusti slučaju. I ovdje je dramatična situacija. Nadamo se svi da će ovo proći i da će se sezona privesti kraju, mada je neizvjesnost velika. Slušamo vijesti, mnogo vremena provodimo na internetu - istakao je nekadašnji član Crvene zvezde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.