SAD

Kaliforniji doktor živi u šatoru kako bi zaštitio svoju porodicu

ožete pomoći meni i drugim zdravstvenim radnicima da više ne budem beskućnici boraveći kod kuće - poručio je doktor

Dr. Čeng: Nakon posla ide u garažu gdje je podigao šator. Facebook

Avaz.ba

29.3.2020

Kalifornijiski doktor koji radi na prvoj liniji i liječi bolesnike s koronavirusom nakon smjene se samoizolira.

Dr. Timi Čeng (Timmy Cheng) odlučio je živjeti u šatoru kako bi zaštitio svoju porodicu od potencijalne zaraze. Čeng je podigao šator u svojoj garaži, gdje spava svake večeri nakon napornih smjena u bolnici.

Dobrovoljno sam postao beskućnik kako bih zaštitio svoju porodicu ako se zarazim i donesem virus kući - napisao je Čeng na Facebooku. Dodao je kako je jednu noć spavao u automobilu, a zatim četiri noći u bolnici, da bi mu peti dan žena predložila da živi u šatoru u njihovoj garaži.

Čeng je pulmolog zaposlen u Medicinskom centru u Irvinu, a njegovu objavu na Facebooku podijelilo jegotovo 40 hiljada ljudi.

On još nije siguran koliko će  morati živjeti u šatoru, ima i poruku za druge.

- Možete pomoći meni i drugim zdravstvenim radnicima da više ne budem beskućnici boraveći kod kuće - poručio je dodavši kako nitko nije dovoljno zdrav da se ne bi mogao zaraziti.

- Ostaite kod kuće i pomozite zaustaviti širenje ovog virusa. Bezbroj liječnika, medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih radnika naporno radi na tome da spasi vaš život. Najmanje što biste mogli učiniti je ostati kod kuće kako bismo i mi jednog dana mogli otići kući svojim najmilijima - napisao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.