IZRAEL Svi kontakti moraju u izolaciju

Savjetnica premijera Benjamina Netanjahua pozitivna na koronavirus

Broj zaraženih u Izraelu porastao je na više od 4.000

Avaz.ba

Paluhova se sa premijerom sastala prošle sedmice

Foto: Avaz


Savjetnica izraelskog premijera za ultraortodoksna pitanja Rivka Paluh bila je na testiranju pozitivna na koronavirus, nekoliko dana nakon što se sastala sa Benjaminom Netanjahuom, javili su državni mediji.

List "Times of Israel" javio je da je izvor iz Vlade Izraela tokom gostovanja na televiziji "Kanal 12" rekao da je Paluhova bila pozitivna na testu.

Paluhova je, navodno, bila pozitivna na testu nakon što je njen suprug hospitalizovan zbog oboljenja Covid-19.

Prema riječima izvora iz Netanjahuovog kabineta, od onih koji su došli u kontakt sa Paluhovom zahtijevat će se da provedu 14 dana u samoizolaciji, u skladu sa preporukama izraelskog Ministarstva zdravlja, prenio je "Sputnjik". 

Paluhova se sa premijerom, najvjerovatnije, sastala u četvrtak, 26. marta.  "Times of Izrael" dodaje da se sedmero izraelskih poslanika nalazi u samoizolaciji nakon što su bili u kontaktu sa osobom kod koje je dijagnostificiran Covid-19. 

Broj zaraženih u Izraelu porastao je na više od 4.000, nakon što je Ministarstvo zdravlja sinoć prijavilo još 382 slučaja oboljenja.  U Izraelu je usljed širenja zaraze virusom korona do sada preminulo 15 ljudi, a 74 pacijenta su na odjeljenjima za intenzivnu njegu. 

NA VRH

Podijeli članak na