Odgovornost prije svega

Doktora čija je dirljiva fotografija sa sinom postala viralna snašla je teška nesreća

Džared je bio odvojen od porodice dvije sedmice dok je radio u bolnici i kad je fotografija nastala, vidio je sina kako puže prvi put - kroz staklo

Avaz.ba
30.03.2020 13:37

Doktor Burks je nakon smjene u bolnici bio u kući koju je uništio tornado

Foto: Facebook

Doktoru iz  iz Arkansasa (SAD) čija je dirljiva fotografija na kojoj pozdravlja svog jednogodišnjeg sina postala viralna usred pandemije koronavirusatornado je uništio dom.

Fotografija doktora Džareda Burksa (Jared) na kojoj pozdravlja sina Zekia (Zeke) iza stakla podijeljena je više od 68 hiljada puta nakon što ju je na Facebooku objavila liječnikova supruga Alisa (Alyssa). 

Ona je rekla kako je Džared bio odvojen od porodice dvije sedmice dok je radio u bolnici i kad je fotografija nastala, vidio je sina kako puže prvi put - kroz staklo. Alisa je objavila i kako je njihov dom uništio tornado koji je poharao Jonesboro, i to dok je njezin muž bio u kući.

- Svi smo na sigurnom. Naše kuće više nema. Džared  je bio unutra, ali preživio je milošću Božjom. Zekia i ja bili smo kod majke - napisala je.

Za mladu porodicu pokrenuta je GoFundMe kampanja kojom je od jučer prikupljeno već gotovo 70 hiljada  dolara.

Alyssa je dirljivu fotografiju oca sa sinom objavila 25. marta.

- Nedostaje nam, no radimo ono što moramo - napisala je uz fotografiju koja je postala viralna. Za ABC7 izjavila je kako je njezin suprug osjećao da se odgovorno izolirati od njih.

NA VRH