SVIJET

Kroks dnevno daje 10.000 pari cipela zdravstvenim radnicima

Kroks je obećao da će donirati cipele do trajanja zaliha

Ova udobna obuča bit će poklonjena zdravstvenim radnicima. Ilustracija

Avaz.ba

30.3.2020

Liječnici i sestre neumorno rade po cijeli dan i noć kako bi liječili bolesne, istovremeno dovodeći u rizik svoje vlastito zdravlje. Upravo zbog toga nekoliko firmi im je odlučilo izraziti zahvalnost, a jedni od njih su Starbaks i Kroks.


Strabaks daje kafu besplatno onima koji se bave pandemijom virusa COVID - 19. Ilustracija

Starbaks je nedavno objavio da će oni koji se bave s pandemijom u SAD-u (oni koji rade na tome i za sprječavanje, za liječenje, brigu o bolesnicima i slično) besplatno dobiti kafu na svim prodajnim mjestima sve do maja.

S druge strane Kroks, omiljena obuća mnogih zdravstvenih radnika, radi nešto slično.

Prema CNN-u, Kroks je nedavno objavio program kojim će donirati 10.000 pari cipela dnevno zdravstvenim radnicima koji se bore protiv novog koronavirusa.

-Protekle sedmice razgovarali smo sa zdravstvenim radnicima, njihovim ustanovama, pa čak i njihovom porodicom i prijateljima. Oni su posebno zatražili naše cipele zbog udobnosti - rekao je predsjednik uprave Kroksa Andrej Ris.


Krokcice su omiljene među liječnicima

Kroksice su omiljene među liječnicima i medicinskim sestrama jer su vodootporne i lako se peru. Firma je objasnila da isporučuje dio pošiljki obuće ravno u bolnice i druge ustanove. Međutim, zdravstveni radnici se mogu prijaviti za besplatne cipele na web stranici Kroks. Kroks je obećao da će donirati cipele do trajanja zaliha.

Najavljujući inicijativu na Tviteru, Kroks je objavio: Naš je cilj uvijek bio održati udobnost, a sada, suočeni sa nedaćama, postoje određeni pojedinci kojima je taj osjećaj potreban više nego ikad prije. Kroks poklanja besplatni par cipela (s besplatnom dostavom) zdravstvenim radnicima.

-Ako ste zdravstveni radnik kojem je potrebna naša udobna Kroks obuća koja se lako čisti, mi smo se za vas pobrinuli-, ističu iz ove firme.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.