PORAZNA STATISTIKA

Crne brojke bilježe SAD, Francuska i Njemačka

Stručnjaci s epidemiološkog Instituta "Robert Koch" objavili su predviđanja prema kojima će smrtnost zaraženih koronavirusom u Njemačkoj porasti

SAD novo žarište koronavirusa. AFP

Avaz.ba

1.4.2020

Nove crne brojke zaraženih i umrlih od koronavirusa, neke i rekordne, bilježe jutros Sjedinjene Američke Države, Francuska i NjemačkaBroj umrlih od koronavirusa u SAD premašio je 4.000, odnosno udvostručio se u tri dana, pokazuju brojke koje objavljuje Univerzitet "Johns Hopkins". 

Sjedinjene Države daleko su ispred svih drugih u svijetu prema broju zabilježenih slučajeva Covida-19 (189.618).


Francuska zabilježila najsmrtonosniji dan. AFP

Francuska je zabilježila najsmrtonosniji dan od početka pandemije, objavljeno je sinoć. U toj zemlji je u 24 sata umrlo 499 ljudi te je sada u Francuskoj ukupan broj smrtnih slučajeva 3.523. 

Broj pacijenata koji trebaju intenzivno liječenje, također je narastao za više od 450 ljudi, a ukupno je u bolnicama skoro 23.000 ljudi, od kojih se neki bore za život. Više od trećine pacijenata u intenzivnoj njezi mlađe je od 60 godina. 

Raste broj oboljelih u Njemačkoj. AFP

Njemački Institut "Robert Koch" objavio je jutros da ima ukupno 5.453 nova slučaja zaraze i 149 novih smrti. 

U Njemačkoj je trenutno 67.366 zaraženih i 732 umrlih.

Stručnjaci s epidemiološkog Instituta "Robert Koch" objavili su predviđanja prema kojima će smrtnost zaraženih koronavirusom u Njemačkoj porasti.

Mi već sada imamo slučajeve gdje je epidemija zahvatila staračke domove i domove za njegu. I zato, nažalost, moramo računati s tim da će broj umrlih porasti - rekao je Lothar Viler (Wieler), direktor Instituta, na čije se procjene oslanja njemačka vlada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.