UPOZORENJA

Crnogorski mitropolit Mihailo: SPC želi zaraziti što više građana

Srpska crkva je zainteresirana samo za rušenje ustavnog poretka i stjecanje političke koristi za Srbiju, kazao je Mihailo

Mihailo: Beogradski popovski šovinisti organiziraju liturgije. Agencije

Fu.M./Avaz.ba

5.4.2020

Srpska pravoslavna crkva (SPC) organiziranjem liturgija kojima prisustvuju vjernici, namjerava da zarazi što veći broj crnogorskih građana, optuži vlasti kao krivce za širenje zaraze i masovno ih okrene protiv vlastite države, ocijenio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo, prenosi RTCG.

On je apelirao na Vladu Crne Gore da stane ukraj ovakvoj praksi.

- U vrijeme velikih problema uzrokovanih koronavirusom, s kojima se suočava naše društvo, koji treba da nas okupe oko jednog cilja, dobra Crne Gore, Srpska crkva je zainteresirana samo za rušenje ustavnog poretka i stjecanje političke koristi za Srbiju - kazao je Mihailo.

To je, kako ocjenjuje, tragično za ovu zemlju.

Mihailo: Crnogorska crkva liturgije vrši bez prisustva vjernika. Agencije

- Beogradski popovski šovinisti, zaslijepljeni svetosavskom ideologijom, koju tumače kao pravoslavnu vjeru i pravoslavne istinu, i dalje organiziraju liturgije, kojima prisustvuju vjernici. Kako piše štampa, nedavno se na jednoj, organiziranoj u Doljanima kod Podgorice, zarazila veća grupa vjernika, iako je od koronavirusa umro valjevski vladika, a dvojica sveštenika su zaražena - smatra on.

Crnogorska crkva, kako dodaje, liturgije vrši bez prisustva vjernika, držeći se upustva nadležnih državnih organa o zaštiti od zaraznih bolesti.

- Zato pozivamo vlasti ove zemlje da stanu ukraj ovakvoj praksi beogradske patrijaršije, usmjerenoj na stvaranje haosa u zemlji, s tendencijom da u neredovnim prilikama kvislinzi preuzmu vlast i politiku zemlje usaglase s interesima Beograda i Banje Luke - zaključio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.