TURSKA

Erdoan pisao Vučiću

Izrazio i "najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života"

Erdoan: Nada se brzom prevazilaženju teške situacije. Arhiv

Avaz.ba

6.4.2020

Nadam se da će medicinska oprema koju ćemo poslati ove sedmice, pored setova za testiranje koje smo prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije Covida-19, kazao je danas predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) u pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Erdoan je u pismu Vučiću izrazio i "najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, usljed pandemije Covida-19, koja predstavlja veliku opasnost za cijeli svijet".

Nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju - dodao je Erdoan, saopćilo je Predsjedništvo Srbije.

Predsjednik Turske poželio je i uspjeh u borbi s koronavirusom.

Siguran sam da će efikasne mjere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije Covida-19 doprinijeti da se ova krizna situacija prebrodi s najmanjim mogućim gubicima. Želim Vam uspjeh u Vašim naporima - dodao je. 

Erdoan je pozvao Vučića i da, kada se prevaziđe kriza, dođe u posjetu Turskoj.

- Ovom prilikom bih želio da izrazim želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj. Također, upućujem Vam najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda - navedeno je u pismu predsjednika Turske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.