TURSKA Najavio novu pomoć Srbiji

Erdoan pisao Vučiću

Izrazio i "najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života"

Avaz.ba
06.04.2020 18:38

Erdoan: Nada se brzom prevazilaženju teške situacije

Foto: Arhiv

Nadam se da će medicinska oprema koju ćemo poslati ove sedmice, pored setova za testiranje koje smo prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije Covida-19, kazao je danas predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) u pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Erdoan je u pismu Vučiću izrazio i "najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, usljed pandemije Covida-19, koja predstavlja veliku opasnost za cijeli svijet".

Nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju - dodao je Erdoan, saopćilo je Predsjedništvo Srbije.

Predsjednik Turske poželio je i uspjeh u borbi s koronavirusom.

Siguran sam da će efikasne mjere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije Covida-19 doprinijeti da se ova krizna situacija prebrodi s najmanjim mogućim gubicima. Želim Vam uspjeh u Vašim naporima - dodao je. 

Erdoan je pozvao Vučića i da, kada se prevaziđe kriza, dođe u posjetu Turskoj.

- Ovom prilikom bih želio da izrazim želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj. Također, upućujem Vam najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda - navedeno je u pismu predsjednika Turske.

Komentari

NA VRH