SVIJET

Objavljeno u kakvom je stanju Boris Džonson

Sinoć je premješten na odjel intenzivne njege jer mu se stanje rapidno pogoršalo

Britanski premijer Džonson 27. marta objavio da je zaražen koronavirusom. Arhiv

Avaz.ba

7.4.2020

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) proveo je noć na odjelu intenzivnog liječenja londonske bolnice "St. Thomas" i njegovo je stanje bez promjena, objavili su jutros britanski mediji. 

Džonsonova lična borba s koronavirusom uzdrmala je britansku vladu baš u vrijeme kad zemlja, prema naučnicima, ulazi u možda i najtežu sedmicu pandemije.

Britanski premijer je 27. marta objavio da je zaražen koronavirusom i bio je u samoizolaciji do nedjelje, kad je prevezen u bolnicu jer simptomi nisu popuštali.

Sinoć je premješten na odjel intenzivne njege jer mu se stanje rapidno pogoršalo. Izvor iz bolnice kazao je medijima da je Džonson dobio kisik, ali je bio pri svijesti i nije na respiratoru.


Džonson je sinoć premješten na odjel intenzivne njege. Arhiv

Za vrijeme boravka na intenzivnom liječenju zamjenjivat će ga ministar vanjskih poslova Dominik Rab (Dominic Raab). Kraljica Elizabeta informirana je o situaciji, objavila jea Bakingemska palača. 

Džonsonov portparol ranije jučer nije želio odgovoriti na pitanje ima li premijer upalu pluća, ali njegov premještaj na intenzivnu dovoljno govori o težini situacije.

Zdravstveni stručnjaci koje su kontaktirali britanski mediji kažu da nema sumnje da je Džonson jako bolestan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.