OPTUŽBE

Ministar promovirao kampanju "Ostani kod kuće", a onda vozio više od 300 kilometara

Do sada je na Otoku zabilježeno 7.978 preminulih od posljedica koronavirusa, uz 65.077 zaraženih

Dženrik sa suprugom: Žestoke kritike. Daily Mail

Avaz.ba

10.4.2020

Robert Dženrik (Jenrick), ključni „igrač“ britanske vlade u odgovoru na pandemiju koronavirusa, putovao je 250 kilometara od Londona do svog drugog doma u Herefordširu, vrijednog 1,1 milion funti (1,25 miliona eura), dok istovremeno poziva sve druge da ostanu kod kuće, što je izazvalo žestoke reakcija medija na Otoku.

- Izbori koje moramo donijeti tokom narednih sedmica, mogu spasiti mnoge živote. To znači da porodice daju velike žrtve – objavio je Dženrik tokom kampanje "Ostani kod kuće".



Mapa puta britanskog ministra. Daily Mail

No, britanski "Daily Mail" tvrdi da je Dženrik nakon toga iz svog doma u Londonu, vrijednog 2,5 miliona funti, putovao 150 milja do seoske kuće u Herefordširu, u kojoj žive njegova supruga i djeca, prije vožnje od 40 milja kako bi posjetio roditelje.

Izvor iz vlade ponašanje Dženrika, inače ministra za stanovanje, zajednice i lokalne uprave, nazvao je "idiotskim", prenosi „Mail“.

- Od vitalnog je značaja da ministri slijede pravila. Ako Dženrik ne može pružiti uvjerljivo objašnjenje zašto su ta putovanja potrebna, tada mora razmotriti svoj položaj – rekao je Stiv Rid (Steve Reed), član parlamenta.

U Velikoj Britaniji do sada je zabilježeno 7.978 preminulih od posljedica koronavirusa, uz 65.077 zaraženih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.