NJEMAČKA

Brođanin kupio komodu pa u njoj našao više od 25.000 eura

U ljubičastim kovertama bila je velika suma

Gavran: Vratio novac. Privatni arhiv

Avaz.ba

16.4.2020

Petar Gavran (22), mladić rodom iz okolice Slavonskog Broda, već godinu radi u Njemačkoj. Nedavno je preko interneta kupio polovnu komodu za svoj stan u jednom njemačkom gradiću. No, iznenađenje je stiglo kad je u njoj našao koverte s eurima. Gavran je vratio novac vlasnicima.


Uredno poslagane novčanice u kovertama. Privatni arhiv

- Kada smo prijatelj i ja došli po komodu, nismo primijetili ništa čudno. Čak nam ju je čovjek od kojega smo je kupili, pomogao nositi do auta, jer je masivna. Sve vrijeme smo razgovarali. Tek sam na stubištu moje zgrade primijetio kako se nešto unutar komode kotrlja, iako me prijatelj uvjeravao da je to nešto drugo. U stanu sam, onda, otvorio ladice i ugledao albume i iznenadio se - govori Petar, koji i dalje ne vjeruje da se sve to njemu dogodilo.

Kad je otvorio komodu, našao je uredno poslagane eure u kovertama.

Svašta mu je, priznaje, padalo na pamet s obzirom na to da se u kovertama nalazilo više od 25.000 eura.

Nije znao ni šta će se dogoditi kad pozove vlasnike.  

- Nisam bio siguran je li to prljav novac, je li to uopće njihova komoda ili je, možda, ukradena. Pokazali su mi svoje dokumente. Ispostavilo se da je novac pripadao nekome ko je prije živio u stanu kojisu iznajmljivali. Ipak im je vratio kovertu, a oni su nagradili Gavrana.


Otvorio komodu i dočekao ga šok. Privatni arhiv

- Ni u jednom trenutku nisam pomislio zadržati novac, jer ga ne bih mogao koristiti, ne bih s njim našao sreću. Meni bi to bio nesretan novac - skromno zaključuje dvadesetdvogodišnji mladić i kaže kako će od sada duplo pregledavati ladice.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.