OPTUŽBE RUSIJE Šta se dešava u Nevadi

Amerikanci dovode nuklearni arsenal u stanje visoke pripravnosti

Tvrde da o tome postoje mnogi znakovi

Avaz.ba

Međusobne optužbe o nuklearnom oružju

Foto: Ilustracija


Sjedinjene Američke Države možda se kreću ka dovođenju lokacije za nuklearno testiranje u Nevadi u stanje visoke pripravnosti, o čemu svjedoče mnogi znakovi, izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

On je rekao da postoje naznake, uključujući objave u kojima se citira organizacija koja sarađuje sa SAD na održavanju nuklearnog arsenala u stanju borbene gotovosti, da Vašington možda dovodi mjesto za testiranje u Nevadi u stanje visoke pripravnosti, prenosi Srna.

Rjabkov je istakao da Rusija nikad nije učinila bilo šta čime bi prekršila svoje obaveze u vezi sa zabranom nuklearnih testova. 

- Što se tiče kritika koje dolaze iz Vašingtona već više od pola godine o tome da se mi ne pridržavamo u potpunosti našeg moratorija o nuklearnim testovima, još jednom ponavljamo da ne činimo nikakve korake koji bi imali elemente odstupanja od naših obaveza koje proizlaze iz našeg jednostranog moratorija i od našeg ratificiranja Sveobuhvatnog sporazuma o zabrani nuklearnih testova - istaknuo je Rjabkov komentirajući izvještaj iz SAD o tome da Moskva ne poštuje obaveze iz tog sporazuma.

Više o temi

TEORIJE ZAVJERE
Ruske i kineske dezinformacije o koronavirusu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na