FRANCUSKA

Britanski bogataši pošli na odmor ne mareći za pandemiju

Džetseteri su pokušali da se iščupaju iz ove nezgodne situacije pozivajući svoje moćne prijatelje, ali pomoći im nije bilo

Sletjeli na aerodrom "Marseille-Provence". Agencija

Avaz.ba

20.4.2020

Brojni ljudi širom svijeta, prema svemu sudeći, ne shvataju ozbiljnost situacije s koronavirusom pa se ponašaju nedisciplinirano i neodgovorno. Pravi primjer toga mogao se prije nekoliko dana vidjeti u Francuskoj. Francuska policija morala je preusmjeriti privatni avion pun bogatih džetsetera iz Velike Britanije, tačnije njih 10, koji su sletjeli na aerodrom "Marseille-Provence", kako bi helikopterom otišli do luksuzne vile u Kanu. 



Nisu ozbiljno shvatili nove zakone

S obzirom na situaciju koja se trenutno odvija u Francuskoj i broj preminulih ljudi, svaka osoba koja se nađe na teritoriji te zemlje je ugrožena pa je upravo zbog toga uspostavljen karantin, koji mora poštovati svako bez obzira na to koliko je bogat ili siromašan.


Nakon razgovora sa policijom, devet osoba se vratilo u Veliku Britaniju, jedna u Berlin. Agencija

Ipak, 10 osoba koje su po svaku cijenu željele da odu na odmor u Kan, nije ozbiljno shvatilo nove zakone koje je Francuska uvela u vrijeme vanrednog stanja. Džetseteri su pokušali da se iščupaju iz ove nezgodne situacije pozivajući svoje moćne prijatelje, ali pomoći im nije bilo.


Kažnjeni piloti

Pilotima helikoptera je, također, naređeno da se vrate u svoju bazu, ali ni oni nisu prošli nekažnjeno. S obzirom na to da su bili obaviješteni o zakonima Francuske u vanrednom stanju, piloti su dobili novčane kazne. Što se tiče džetsetera, nakon razgovora sa policijom, devet osoba se vratilo u Veliku Britaniju, dok je deseta unajmila privatni avion i krenula put Berlina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.