SKANDALOZNO

Boško Obradović čestitao Vaskrs i pozvao na formiranje velike Srbije

Posljednjih nekoliko godina jedan je od najisturenijih opozicionih "igrača" u Srbiji

Obradović: Gaji velikosrpsku ideologiju. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

20.4.2020

Hristos vaskrse, braćo i sestre Srbi u regionu i da naša generacija dočeka da Srbija, Crna Gora i Republika Srpska budu zajednička država. Tako je svojim sugrađanima u Srbiji Vskrs čestitao Boško Obradović, čelnik krajnje desnog pokreta Dveri.

Obradović, koji se u posljednjem periodu premetnuo u jednog od lidera opozicije u Srbiji, ali koji kao i ranije gaji ekstremne desne i proruske stavove u svojoj vaskršnjoj čestitci sanja "veliku Srbiju".

- Hristos vaskrse, braćo i sestre Srbi u regionu i da naša generacija dočeka da Srbija, Crna Gora i Republika Srpska budu zajednička država! Neka nam vaskrsne i ostvari se ova nacionalna ideja koja se - po riječima Miloša Crnjanskog - kao rijeka ponornica kroz dubine opet vraća sebi", napisao je na svom profilu Obradović.

Obradović je na čelu radikalnog pokreta Dveri, a u posljednjih nekoliko godina jedan je od najisturenijih opozicionih "igrača" u Srbiji uz Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Istaknut je kao veliki protivnik trenutne vlasti u Srbiji, a bio je na čelu protesta koji su prošle godine bili učestali širom Srbije. Ipak, koliko radikalne stavove ima najbolje pokazuje njegova posljednja poruka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.