AMERIKA

Petogodišnja djevojčica umrla od korone

Skajlar Herbert je kćerka policajke i vatrogasca koji se od početka na prvim linijama bore protiv koronavirusa

Petogodišnjakinja izgubila bitku za život. CNN

Avaz.ba

21.4.2020

Petogodišnja Skajlar Herbert umrla je od posljedica infekcije koronavirusom u Detroitu, nakon što je bila priključena na respirator dvije sedmice, prenosi CNN.

Djevojčicin uzorak na novi virus bio je pozitivan nakon testiranja koje je obavljeno prije mjesec, a tokom liječenja dobila je rijedak oblik meningitisa koji je doveo do velikog otjecanja mozga.

Njeni roditelji su policajka i vatrogasac koji se od početka na prvim linijama bore protiv pandemije u Sjedinjenim Američkim Državama koje su se pretvorile u svjetsko žarište bolesti.

- Gubitak djeteta u bilo koje vrijeme i u bilo kojim okolnostima je velika tragedija – kazali su iz detroitske bolnice za CNN.


Bila dvije sedmice na respiratoru. CNN

Majka petogodišnjakinje za detroitsku policiju radi već 25 godina, a otac joj je jedan od najboljih vatrogasaca u tamošnjoj profesionalnoj jedinici gdje je zaposlen više od 18 godina.

- Oni su na prvoj liniji od početka. Svoje poslove obavljaju časno i pošteno te nisu zaslužili da izgube dijete od virusa protiv kojeg se bore, niko to nije zaslužio - saopćili su iz ureda gradonačelnika Detroita.

Inače, Detroit je snažno pogođen pandemijom gdje je zabilježeno 7.736 pozitivnih osoba i 641 smrtnih slučajeva, stoji na zvaničnom sajtu Odjela za zdravstvo Mičigena.

Sadašnji raspon životne dobi žrtava kreće se od pet do 107 godina.

Prošle sedmice gradonačelnik Majk Dugan rekao je za CNN da se najmanje 600 vatrogasaca i policajaca nalazi u karantinu, jer su pozitivni na koronavirus.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.