BJELORUSIJA

Zaražen Aleksandar Lukašenko

Čovjek koji vodi Bjelorusiju od 1994. godine, odbacio je zabrinutosti zbog oboljenja, koje je nazvao "psihozom"

Aleksandar Lukašenko. Arhiv

Avaz.ba

22.4.2020

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko došao je u kontakt sa zaraženim koronavirusom, saopćeno je iz njegovog kabineta. Lukašenko, jedan od najglasnijih protivnika aktuelnog načina borbe s koronavirusom, bio je u direktnom kontaktu i postoji rizik da je zaražen, prenose mediji u Srbiji.

Aleksandar Lukašenko ipak neće biti u samoizolaciji, već će nastaviti da radi kao i do sada, objavila je Natalija Aismont, njegov portparol.

Čovjek koji vodi Bjelorusiju od 1994. godine, odbacio je zabrinutosti zbog oboljenja, koje je nazvao "psihozom", i sugerisao da se u sklopu borbe protiv virusa pije votka, ide u saunu i da se vozi traktor.

Također, on je dio jednog amaterskog hokejaškog kluba i više puta je nastupao pred velikim brojem gledalaca. Upravo je na jednoj utakmici došao u kontakt s virusom. 

- Njegov saigrač je hospitaliziran, jer se u početku sumnjalo da ima upalu pluća, ali je kasnije testiran na Covid-19 i rezultat je bio pozitivan - istaknuo je portparol.

Lukašenkov tim je po 11. put osvojio titulu u svojoj amaterskoj ligi, a kada mu je jedan od novinara u martu sugerirao da nije sigurno organizirati hokejaške utakmice tokom pandemije, imao je spreman odgovor. 

- Ovdje nema virusa, vidite li vi da neki leti unaokolo - odbrusio mu je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.