PANDEMIJA

U Španiji prvi put više oporavljenih od novozaraženih

Zdravstveni zvaničnici iz 17 španskih regija i centralne vlade trebali bi se sastati tokom dana kako bi raspravljali o prijedlozima o ublažavanju šestosedmičnih mjera

Dobre vijesti iz Španije. Ilustracija

Avaz.ba

24.4.2020

Vlasti u Madridu saopćile su da je prvi put od izbijanja epidemije koronavirusa u Španiji kod više ljudi dijagnosticiran oporavak od obolijevanja. U petak je potvrđeno 2.796 novozaraženih, dok ih se 3.105 oporavilo od bolesti. 

- Uz sve uložene napore koje smo učinili, evolucija epidemije očigledno ide u željenom pravcu - izjavio je Fernando Simon, koordinator centra za vanredne situacije ministarstva zdravstva.

Dobre vijesti saopćile vlasti u Španiji. Ilustracija

Španija je registrirala 367 novih smrtnih slučajeva među pacijentima zaraženim koronavirusom, čime je ukupan broj porastao na 22.524, dok vlada razmatra put izlaska iz strogih restriktivnih mjera, koje su produžene za više od 40 dana.

Zdravstveni zvaničnici iz 17 španskih regija i centralne vlade trebali bi se sastati tokom dana kako bi raspravljali o prijedlozima ublažavanja šestosedmičnih mjera ograničenja društvenog života. Vlasti su saopćile da će buduće mjere ovisiti o tome kako regije ispunjavaju zdravstvene kriterije, prenosi AP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.