PREDIZBORNA UTRKA

Bajden u tri ključne savezne države u prednosti nad Trampom

Bivši potpredsjednik izgradio je na Floridi prednost među starijim glasačima, koji su favorizirali Trampa na prošlim izborima

Bajden je popularan i među crncima, Latinoamerikancima, ženama.... Arhiv

Fena

24.4.2020

Bivši potpredsjednik Džo Bajden (Joe Biden) predvodi u ispitivanjima javnog mnijenja u nekoliko ključnih saveznih država, zbog čega blijede izgledi da će trenutni predsjednik Donald Trump ponovo pobijediti i osigurati sebi drugi mandat na vlasti .

Ankete objavljene ove sedmice, predstavljaju uglavnom loše vijesti za Trampa, koji se našao u zaostatku u Floridi, Mičigenu i Pensilvaniji. Predsjednik je 2016. godine pobijedio u sve tri države, a te države će biti poprište najvećih predizbornih sukobljavanja na izborima u novembru.

Bajden ima koristi od toga što je ocijenjen kao popularniji kandidat u vrijeme dok se zemlja bori sa pandemijom koronavirusa. Bivši potpredsjednik izgradio je na Floridi prednost među starijim glasačima, koji su favorizirali Trampa na prošlim izborima. 

Popularan je i među crncima, Latinoamerikancima, ženama i bijelcima s fakultetskim diplomama, dok Tramp ima prednost među glasačima bijelcima koji nisu fakultetski obrazovani.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.