ŠPANIJA

Policija uhapsila Brazilca koji je ubijao beskućnike

Osumnjičeni identificiran pomoću opisa koji su dali svjedoci i snimaka sigurnosnih kamera

Osumnjičeni prethodno privođen zbog krađe u Saragosi. Twitter

Avaz.ba

28.4.2020

Tridesetpetogodišnji Brazilac, za kojeg se sumnja da je nasmrt pretukao najmanje tri beskućnika u španskoj Barceloni tokom strogog karantina zbog pandemije koronavirusa, uhapšen je danas, prenosi AFP.

On je priveden samo nekoliko sati nakon što je u centru grada pronađeno beživotno tijelo jednog beskućnika, objavila je regionalna policija Katalonije. Na tijelu, koje je pronađeno u istom području gdje su posljednjih sedmica zabilježene smrti drugih beskućnika, bili su primjetni znakovi nasilja, naročito na glavi.

Policija je saopćila da je identificirala osumnjičenog pomoću opisa koji su dali svjedoci i snimaka sigurnosnih kamera. Osumnjičeni, čiji identitet nije objavljen, prethodno je uhapšen zbog krađe u Saragosi, 250 kilometara zapadno od Barcelone.

Barcelona: Uvedene stroge mjere izolacije. AFP

Ulice španskih gradova su u velikoj mjeri prazne nakon što je državna vlada, sa sjedištem u Madridu, 14. marta uvela stroge mjere izolacije.

Ljudima je dopušteno napuštati domove samo u slučaj odlaska na posao (ako ne mogu raditi od kuće), kupovinu hrane i lijekova te izlaska u kratku šetnju sa psom.

Kao i drugi španski gradovi, i Barcelona je postavila skloništa za beskućnike, ali mnogi su radije nastavili živjeti na ulicama.

Četiri beskućnika ubijene su od 19. marta. Troje je ubijeno u posljednje dvije sedmice, a svi su zadobili udarce u glavu. Lokalni mediji navode da je jedan od smrtnih slučajeva povezan sa svađom između beskućnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.