KRIZA Novi paket podsticaja za privredu

Kurz najavio mjere: Austrija mora imati sopstvenu proizvodnju

Država pokreće srednjoročne mjere protiv prijeteće recesije.

Avaz.ba

Sebastijan Kurz

Foto: AFP


Austrijski kancelar Sebastijan Kurz i vicekancelar Verner Kogler najavili su novi paket podsticaja za privredu.

Oni su, na konferenciji za medije, istakli da pored 38 milijardi eura brze pomoći protiv krize nastale zbog pandemije koronavirusa, žele da pokrenu srednjoročne mjere protiv prijeteće recesije.

Najavili su investicije države u infrastrukturu, ekološko i termičko saniranje, čime bi se podstakla privreda i stvorila radna mjesta.

Kurz je naglasio da vlada svojim novim mjerama ima tri konkretna cilja, a to su rasterećenje poreza za zaposlene, rasterećenje privrede kako bi se zadržala, odnosno stvorila radna mjesta, te investicije u zaštitu klime, digitalizaciju i regionalizaciju.

  • Vlada  preporučila rad od kuće

    Vlada preporučila rad od kuće

    Foto: AFP


Detalji će biti tek izrađeni i uskoro, kako su kazali, predstavljeni. Vlada je preporučila da se rad od kuće, svuda gdje je to moguće, nastavi, jer to umanjuje rizik od infekcije u kancelarijama.

Kogler je istakao da je regionalizacija težište i da, kada Evropa želi da zadrži, odnosno izgradi sopstvenu proizvodnju, Austrija mora u tome učestvovati.

U međunarodnom poređenju rekao je kako je austrijska poljoprivreda odlično postavljena, te je kazao da bi mogli biti favorizovani regionalni proizvodi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na