ZANIMLJIVOSTI

Disney predstavio novu liniju maski za lice za najmlađe

Kako navode svjetski mediji, kompanija Disney je pronašla rješenje kako olakšati nošenje maski za lice najmlađima

Maske za vrijeme pandemije za djecu. Bored Panda

Avaz.ba

2.5.2020

Nošenje maski za lice u vrijeme pandemije koronavirusa postalo je uobičajena pojava kod ljudi kako bi se zaštitili od zaraze, a Disney je dizajnirao posebne maske za djecu.

Ali, nošenje komada tkanine na licu nakon nekoliko sati postaje nelagodno kako odraslima tako i djeci, piše Boredpanda.com. 

Kako navode svjetski mediji, kompanija Disney je pronašla rješenje kako olakšati nošenje maski za lice najmlađima. Predstavila je novu liniju maski za lice za višekratnu upotrebu s likovima iz Disney crtanih filmova poput Winnieja Pooha i Mickeya Mousea.


Iznenađenje za najmlađe za vrijeme pandemije. Bored Panda

Disney se obavezao da će svu dobit od prodaje maski donirati neprofitnoj organizaciji Medshareu koja je specijalizirana za redistribuciju medicinskih potrepština bolnicama. Maske su napravljene u malim, srednjim i velikim veličinama.

Kompanija je saopćila kako će donirati milion maski za lice djeci i porodicama u zajednicama kojima je to najpotrebnije i organizacijama koje rade na sprečavanju širenja koronavirusa. Kompanija je već donirala veliki broj maski za New York, Kaliforniju, Floridu i Washington. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.