NAJAVE Američki predsjednik kategoričan

Tramp potvrdio: Fauči će svjedočiti pred Senatom

Tramp je rekao da će nositi masku u Arizoni, ako to bude potrebno, nakon što je žestoko kritikovan potpredsjednik Majk Pens jer nije nosio masku tokom posjete bolnici

Piše: Avaz.ba

Američki predsjednik nazvao demokrate "mrziteljima Trampa".

Foto: Arhiv


Američki predsjednik Donald Tramp (Donald Trump) potvrdio je danas da će epidemiolog Entoni Fauči (Anthony Fauci), čelni član kriznog štaba Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa, svjedočiti pred Senatom, te će senatori imati priliku da mu postave pitanja o odgovoru savezne vlade na epidemiju. 

- Doktor Fauči će svjedočiti pred Senatom. On se tome raduje - kazao je Tramp novinarima ispred Bijele kuće prije puta u Arizonu gdje će posjetiti fabriku medicinske opreme.

Fauči, dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, postao je zaštitno lice borbe protiv koronavirusa u SAD-u. 

Tramp je rekao da će nositi masku u Arizoni, ako to bude potrebno, nakon što je žestoko kritikovan potpredsjednik Majk Pens jer nije nosio masku tokom posjete bolnici.

Trampovi republikanci imaju većinu u Senatu, a predsjednik je kazao da Fauči neće svjedočiti pred Predstavničkim domom, u kojem demokrate imaju većinu.

- Oni iskreno žele da budemo neuspješni, što znači smrt - kazao je američki predsjednik, nazvavši demokrate "mrziteljima Trampa".

NA VRH

Komentari