PANDEMIJA

Njemačka će svojim državljanima dopustiti odmor u inozemstvu

U prvom redu ta dozvola će vrijediti za Njemačkoj susjedne zemlje poput Francuske, Austrije, Poljske, Belgije i Nizozemske

Njemačka donijela nove odluke. AFP

Avaz.ba

5.5.2020

Kako pandemija koronavirusa u Europi jenjava, a polako se približavaju ljetni mjeseci, brojne evropske zemlje razvijaju strategiju o postupanju tokom turističke sezone.

Hrvatska već neko vrijeme radi na idejama kako bi se turisti iz stranih zemalja privukli, jasno, uz zadovoljavanje strogih epidemioloških uvjeta, a najnovija najava iz Njemačke mogla bi donijeti još malo optimizma za turizam.


Njemačka donijela nove odluke. AFP

Naime, iz njemačke savezne vlade za turizam Tomas Barajs (Thomas Bareiss) izjavio je kako će građani te zemlje uskoro moći putovati u inozemstvo ako epidemija ostane pod kotrolom. Na pitanje o kojim je državama riječ, on navodi da će u prvom redu ta dozvola vrijediti za Njemačkoj susjedne zemlje poput Francuske, Austrije, Poljske, Belgije i Nizozemske do kojih se bez problema može doći automobilom, ali s perspektivom da se u preporuku uključe i druge evropske regije.

Sudeći prema dobrim brojkama, nadam se da ćemo moći relaksirati restrikcije u idućih četiri do osam sedmica - rekao je Barajs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.