NESVAKIDAŠNJE

Djevojka Ilona Maska otkrila značenje neobičnog imena njihovog sina: Bit će ga teško izgovoriti

Pretpostavlja se da je beba rođena u Los Anđelesu

Mask: Šesto dijete. Twitter

Avaz.ba

6.5.2020

Ilon Mask (Elon Musk), direktor kompanija "SpaceX" i "Tesla", koji je nedavno dobio sina s kanadskom muzičarkom Grajms (Grimes), izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama nakon što je objavio da će se dječak zvati X Æ A-12 Musk. 

Njegova partnerica je nakon toga otkrila značenje imena. Strani mediji pišu da je Grajms, pravog imena Kler Boušer (Claire Boucher), potvrdila je da to to ime dječaka te da se nisu šalili kada je riječ o imenu. 

Nakon toga je na Twitteru pojasnila i njegovo značenje rekavši kako početno slovo "X" predstavlja nepoznatu varijablu dodajući da su naredna dva slova u imenu bila inspirisana "fantastičnim vilenjacima".

"Æ" je zapravo vilinski simbol za Ai (ljubav i/ili vještačku inteligenciju). 

Posljednje slovo i broj u imenu "A-12" Grajms je pojasnila rekavši da se odnose na naziv aviona (A-12) koji je napravljen za CIA-u 1960-ih.

Također, dodala je da A još znači i "Archangel", a riječ je o njenoj omiljenoj pjesmi. Jedino što nije otkrila je kako se izgovara ovo neobično ime.

Pretpostavlja se da je beba rođena u Los Anđelesu gdje borave Grajms i Ilon Mask, a tamošnji zakon dozvoljava imena koja uključuju 26 slova engleskog alfabeta pa je moguće da ime X Æ A-12 možda neće biti legalno prihvaćeno.

Mask i Grajms: Dobili prvo zajedničko dijete. Agencije

Mask je vijest o rođenju sina objavio u utorak dijeleći na društvenim mrežama fotografiju na kojoj ga drži u naručju uz opis "mama i beba su dobro".

Mask ima još pet sinova s bivšom suprugom kanadskom autoricom Džastin Vilson (Justine Wilson), dok je Grajms ovo prvo dijete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.