BEOGRAD

Privedeno 15 osoba zbog incidenata ispred Skupštine Srbije

Ovo ocjenjujem kao čist fašizam, izjavio S

Neredi ispred Skupštine. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

8.5.2020

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopćio je da je policija privela 15 osoba koje su danas učestvovale "u nasilju ispred Skupštine Srbije i napale Marjana Rističevića, druge narodne poslanike i lica koja su ulazila u Narodnu skupštinu".


- Današnji fizički nasrtaj Boška Obradovića i dijela pristalica Saveza za Srbiju na poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu ocjenjujem kao čist fašizam. Fizičko obračunavanje sa ljudima, i da ih uz to maltretirate, cijepate, nasrćete na njih i prijetite im batinanjem i svim drugim, zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne smije da bude dozvoljeno u našoj zemlji -  rekao je Stefanović.


Nekoliko desetina poslanika i simpatizera opozicionog pokreta Dveri  sa liderom Boškom Obradovićem na čelu pokušali su tokom prijepodneva da blokiraju ulaz u Skupštinu Srbije ministrima i poslanicima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS). Došlo je do verbalnog i fizičkog obračuna, zbog kojeg je reagiralo i skupštinsko osiguranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.