AMERIKA

Pompeo: U Kini i Sjevernoj Koreji događaju se loše stvari

Komunistička partija Kine pokušala je da suzbije informacije o koronavirusu, o tome gdje se on prvo pojavio, kako je sve počelo i kako je on prenošen između ljudi, kaže Majk Pompeo

Majk Pompeo. Agencije

Avaz.ba

11.5.2020

Državni sekretar SAD-a Majk Pompeo izdvojio je Kinu i Sjevernu Koreju kao zemlje u kojima se događaju "loše stvari" pošto vlasti stanovništvu uskraćuju informacije. 

- Gledajući šta se u današnje vrijeme događa unutar drugih zemalja u kojima informacije bivaju uskraćene - bilo da se to dešava u Sjevernoj Koreji ili u Kini, gdje ljudi nemaju pristup osnovnim informacijama - možete vidjeti da se dešavaju loše stvari - rekao je Pompeo.

Majk Pompeo. Agencije

- Komunistička partija Kine pokušala je da suzbije informacije o koronavirusu, o tome gdje se on prvo pojavio, kako je sve počelo i kako je on prenošen između ljudi, pa je čak iskoristila Svjetsku zdravstvenu organizaciju da bi širila tu tezu - dodao je Pompeo.

Vlasti Sjeverne Koreje tvrde da u toj zemlji nema potvrđenih slučajeva koronavirusa a, barem javno, odbile su pomoć Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv pandemije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.