AMERIKA

Tramp: Ograničit ćemo kontakte s Pensom

Potvrdio da je dopredsjednik SAD u izolaciji

Donald Tramp. AFP

Sl. M. / Avaz.ba

12.5.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) je izjavio kako će "ograničiti kontakte" sa svojim dopredsjednikom Majkom Pensom (Mike Pence) i tako neizravno potvrdio da je Pens u samoizolaciji nakon slučaja s koronavirusom u njegovoj okolini.

- Vjerojatno Pens i ja nećemo razgovarati tokom izolacije - kazao je Tramp na pres-konferenciji, na kojoj Pens nije bio prisutan iako je on čelni čovjek kriznog štaba za borbu s koronavirusom. 

Tramp je također kazao kako je dopredsjednik testiran i u nedjelju i u ponedjeljak te da je oba puta bio negativan.

Predsjednik SAD rekao je u petak novinarima da je Pensova portparolka Keti Miler (Katie Miller) na testiranju bila pozitivna na koronavirus, dan nakon informacije da je i Trampov lični batler pozitivan.

Tramp je rekao da nije bio u kontaktu s portparolkom, koja je udata za višeg savjetnika Bijele kuće Stefana Milera (Stephen Miller), ali da je radila s potpredsjednikom.

Tramp: Nisam zainteresiran za pregovore s Kinom. AFP

Inače, na konferenciji za novinare Tramp je rekao kako ne želi obnoviti pregovore s Kinom o prvoj fazi trgovinskog sporazuma, kao što je bilo dogovoreno početkom godine.

- Ne, nisam zainteresiran za pregovore. Potpisali smo sporazum, a oni sada žele iznuditi bolji dogovor - rekao je predsjednik SAD. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.