DONACIJE

U Crnu Goru stigla medicinska pomoć iz Hrvatske

U ovim teškim i zahtjevnim vremenima, solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo su neophodni i nemaju cijenu, Nuhodžić

Pomoć stigla u Crnu Goru. Antena

Fu. M. / Avaz.ba

12.5.2020

U Podgoricu je danas dopremljena donacija medicinske zaštitne opreme – 50.000 komada hirurških maski, 2.000 litara medicinskog alkohola, 2.000 komada vizira i 1.000 komada zaštitnih medicinskih naočara – koju je Hrvatska uputila Crnoj Gori, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić zahvalio se Vladi Republike Hrvatske, a posebno potpredsjedniku i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću na, kako je navedeno, odličnoj saradnji i današnjoj donaciji.

- U ovim teškim i zahtjevnim vremenima, solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo su neophodni i nemaju cijenu. Crna Gora u Hrvatskoj ima iskrenog i pravog prijatelja. To osjećaju i građani Crne Gore, a posebno cijene podršku koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u procesu evropskih integracija - kazao je Nuhodžić.

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić izjavio je prilikom primopredaje opreme da Hrvatska želi pokazati Crnoj Gori dobrosusjedsku solidarnost i pohvalio saradnju sa crnogorskim državnim institucijama tokom epidemije koronavirusa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.