BEOGRAD

Vučić i patrijarh Irinej pozvali na mir nakon hapšenja u Crnoj Gori

Izrazili nadu će srpski narod postupati mirno i pribrano u trenucima u kojima niko razuman ne priželjkuje bilo kakve nemire

Irinej i Vučić razgovarali u Beogradu. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

13.5.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej izrazili su zabrinutost zbog hapšenja vladike Joanikija i svećenika SPC u Crnoj Gori te izrazili nadu će "srpski narod postupati mirno i pribrano u trenucima u kojima niko razuman ne priželjkuje bilo kakve nemire i sukobe".

To je navedeno u zajedničkom saopćenju srbijanskog predsjednika Vučića i patrijarha Irineja, nakon njihovog telefonskog razgovora.

Predsjednik Srbije izrazio je uvjerenje da će vladika Joanikije i ostali uhapšeni svećenici biti pušteni na slobodu u najkraćem mogućem razdoblju.

Vučić je, kako se navodi, pružio punu podršku patrijarhu srpskom Irineju i episkopima srpske crkve u Crnoj Gori u njihovim naporima da se svi problemi s kojima se suočava rješavaju dijalogom, na miran način, uz puno uvažavanje prava i sloboda vjernika SPC.

Patrijarh srpski Irinej je podsjetio da je "kulminacija neprijateljskog odnosa Crne Gore prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi počela usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.