CRNA GORA

Tužilaštvo predalo optužni prijedlog protiv Joanikija i osam sveštenika

Sveštenicima se stavlja na teret krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti

Sveštenici pušteni iz pritvora. Antena M

Fu. M. / Avaz.ba

16.5.2020

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilštva (ODT) u Nikšiću, Stevo Šekarić kazao je da je nakon završenog izviđaja ODT podnijelo i predalo Osnovnom sudu u Nikšiću optužni prujedlog protiv devet sveštenika Eparhije budimljansko nikšićke jer su 12. maja u Nikšiću postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog obreda, litiju ulicama grada.

Sveštenicima se stavlja na teret krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu.

- Tužilaštvo je prikupilo dokaze neophodne za podizanje optužnog akta i to u roku 72 sata dok su se okrivljeni nalazili u pritvoru. Tužilastvo nije stavilo prijedlog za određivanje pritvora prema okrivljenim jer smatra da zato nema više zakonskog osnova s obzirom da je podignut optužni prijedlog - kazao je Šekarić na konferenciji za novinare.

Odluka o neprodužavanju pritvora donesena je sinoć oko ponoći i na pitanje novinara da li se ista mogla donijeti ranije Šekarić je kazao da su mogli ranije to da urade da bi i uradili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.