UKIDANJE MJERA

Hrvatska potpuno otvorila granicu sa Slovenijom zbog turista

Svi slovenski građani mogu ulaziti u Hrvatsku samo zbog turističkih razloga

Postepeno otvaranje granica. AFP

Fu. M. / Avaz.ba

17.5.2020

Hrvatska je najprije otvorila granice za slovenske građane koji imaju nekretnine u Hrvatskoj, a sada im je za ulazak u Hrvatsku dovoljno da ondje imaju rodbinu, nekretninu ili turističku rezervaciju.

To su jučer na sastanku u Ormožu potvrdili hrvatski i slovenski ministri unutrašnjih poslova Davor Božinović i Aleš Hojs.

Svi slovenski građani mogu ulaziti u Hrvatsku samo zbog turističkih razloga, bez obzira na to imaju li nekretninu u Hrvatskoj, samo na granici moraju ostaviti adresu na kojoj će biti u Hrvatskoj i broj za kontakt, kako bi u slučaju epidemiološke potrebe zdravstvene vlasti mogle brzo djelovati, piše Večernji list.

- Svi koji imaju bilo kakav gospodarski interes mogu putovati u Hrvatsku, a turizam je gospodarska grana, a samim time i gospodarski interes - objasnio je ministar Božinović.

Slovenski je ministar najavio i postupno ukidanje restrikcija i uspostavu sličnog režima i na granici s ostalim susjednim zemljama, ponajprije s Austrijom, što će olakšati i dolazak austrijskih državljana u Hrvatsku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.