VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A

Otkrivena tajna na koju su svi sumnjali: Zaustavljene likvidacija predsjednika i državni udar

Sjedinjene Američke Države blokirale su rusku deklaraciju u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje strano miješanje u unutrašnje poslove Venecuele i narušavanje njenog suvereniteta

Sa sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija. Agencije

Avaz.ba

21.5.2020

Sjedinjene Američke Države blokirale su rusku deklaraciju u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje strano miješanje u unutrašnje poslove Venecuele i narušavanje njenog suvereniteta, objavio je na svom Twitter nalogu Dmitrij Poljanski (Dmitry Polyanskiy) prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN nakon sednice posvećene Venecueli, prenosi TAS.

Prema rečima ruskog diplomate, u tekstu deklaracije nema optužbi, već se samo izražava podrška osnovnim, opšteprihvaćenim vrednostima.

Vlasti Venecuele saopćile su da su 3. maja spriječile pokušaj upada grupe plaćenika iz Kolumbije na teritoriju Venecuele koja je imala zadatak da likvidira predsjednika Nikolasa Madura i izvrši državni udar.

Nakon ovog incidenta američki predsednik Donald Tramp (Trump9 izjavio je da SAD nemaju ništa sa osobama koje su uhapsile snage sigurnosti Venecuele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.