SVIJET Ovakva vožnja nije promakla policiji

Policija mu oduzela sportski Mercedes tek što ga je kupio

Ovaj automobil od 0 do 100 km/h stiže za samo 4,2 sekunde

E. H. / Avaz.ba

Mercedes AMG A45

Foto: PrintScreen


Novopečeni vlasnik polovnog Mercedesa AMG A45 nije uspio da se obuzda pa je odmah nakon kupovine ovog sportskog automobila dodao gas. 

S obzirom da je u pitanju model sa skoro 400 „konja“, adrenalin je proradio pa je vlasnik odlučio da malo „nagazi“. Dodatni problem je bio što vozilo nije bilo osigurano.

Ovakva vožnja nije promakla policiji u Hejvudu, u Engleskoj. Kako je na Twitteru objavila lokalna policijska uprava, vozač je jurio kao da je ukrao automobil, pa su odlučili da ga zaustave.

Ispostavilo se da ga je vlasnik Mercedes kupio prije samo 60-ak minuta, ali i da ga prije vožnje nije registrovao. Vožnja neregistrovanog automobila nije samo neodgovorna i opasna, već i vrlo skupa, a to u ovom slučaju znači oduzimanje vozila. 

Policajci su upravo to i učinili, a trenutno se ne zna da li će se preko 200.000 eura vrijedan auto naći pod valjcima bagera i biti uništen ili će se pojaviti na aukciji. U svakom slučaju, sada već bivši vlasnik može da se oprosti od svog automobila.

Ovaj automobil od 0 do 100 km/h stiže za samo 4,2 sekunde prije nego što razvije maksimalnih, elektronski limitiranih 250 km/h.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na