PAKISTAN

Izvučeno 40 tijela iz smrskanog aviona

Uništeno i nekoliko kuća

Karači: Stravične scene s mjesta događaja. Twitter

Avaz.ba

22.5.2020

Spasilačka služba Pakistana, objavila je da je izvučeno 40 tijela smrtno stradalih u avionskoj nesreći. Ranije danas zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopćili su da su dvije osobe preživjele pad putničkog aviona "Pakistan International Airlinesa" sa 98 putnika i članova posade koji se srušio u stambenoj oblasti grada Karači.

Prema informacijama koje su stigle iz Karačija, uništeno nekoliko kuća, ali za sada nije poznato da li je bilo  žrtava na tlu. Vlasti su danas navele da su svi putnici stradali. Međutim, lokalne televizije su prenijele izjavu jedne osobe na licu mjesta koja je rekla da ima preživjelih. U prvim izvještajima navodilo se da je avionu bilo 107 putnika i članova posade, ali je kasnije precizirano da je bio 91 putnik i još sedam članova posade. 

Avion je letio iz grada Lahore prema međunarodnom aerodromu Džinah u Karačiju, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma. Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.