PLANOVI Tranzicija će se odvijati u nekoliko faza

Zakerberg: Radom od kuće Facebook može dodatno profitirati

Puno toga što smo do sada uradili i radimo pomaže ljudima da komuniciraju i da se osjećaju povezano, uprkos što nisu fizički zajedno, kazao je Zakerberg

Avaz.ba
23.05.2020 09:34

Zakerberg: Radom na daljinu bavit ćemo se u narednom periodu

Foto: Agencije

Mark Zakerberg (Zuckerberg) je u govoru uživo iznio plan koji se odnosi na rad od kuće jer vjeruje da od takvog načina rada njegova kompanija Facebook može profitirati.

Vjeruje kako bi polovina zaposlenih na Facebooku u budućnosti mogla napustiti svoje klasične urede i zamijeniti ih kućnim. Zakerberg je kazao da se nada da će na ovaj sistem rada preći i druge tehnološke kompanije.

- Rad na daljinu će nam pružiti priliku da unaprijedimo neke od važnih budućih tehnologija na kojima radimo. Puno toga što smo do sada uradili i radimo pomaže ljudima da komuniciraju i da se osjećaju povezano, uprkos što nisu fizički zajedno - kazao je Zakerberg.Potencijalna finansijska korist radne snage na daljinu već se počinje očitovati za njegovu kompaniju Facebook. Zakerberg je rekao da, njegova korporativna usluga "Workplace" ima pet miliona plaćenih pretplatnika, od kojih se dva miliona pridružilo otkako je počela pandemija koronavirusa.

Facebook također čini korake kako bi omogućio većem broju zaposlenika da rade na daljinu. Iako mjere za borbu protiv koronavirusa predviđaju socijalnu udaljenost, Zakerberg je objasnio da će Facebook i u budućnosti pružati mogućnost vrlo uspješnim i iskusnijim zaposlenicima da rade na daljinu.- Radom na daljinu bavit ćemo se u narednom periodu - rekao je Zakerberg i naglasio da ova tranzicija neće biti brza i hirovita te da će se odvijati u nekoliko faza.

Komentari

NA VRH