NETFLIX

Dokumentarac otkrio nove detalje o Epstajnu: Na “Otoku orgija” se družio s Klintonom

U dokumentarcu se pojavljuje i Dejvid Šoen koji ga je pokušao izvući iz zatvora u kojem je završio zbog seksualne trgovine maloljetnicama

Džefri Epstajn. Screenshot

Avaz.ba

27.5.2020

"Netflixov" dokumentarac o Džefriju Epstajnu (Jeffrey Epstein), jednom od najkontroverznijih milijardera koji je 10. augusta prošle godine pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu, otkrio je nove detalje o njegovom razvratnom životu.

Naime, 70-godišnji Stiv Skali (Steve Scully), koji se pojavljuje u dokumentarcu i koji je dugo godina radio na Epstajnovom otoku Little Saint James, koji je u medijima dobio zloglasni nadimak "Otok orgija", kazao je kako je na tom otoku vrijeme provodio i bivši američki predsjednik Bil Klinton (Bill Clinton).


Klinton je ranije priznao da je putovao u Epstajnovom privatnom avionu zvanom "Lolita Express", koji je milijarder, navodno, koristio i za nelegalne seksualne aktivnosti sa maloljetnicama, ali na "Otoku orgija", ustvrdio je Klinton, nikada nije bio.

Skali je kazao kako je vidio i druge poznate osobe kako dolaze i odlaze s otoka, ali tokom Clintonove posjete na otoku nije bilo nikoga.

U dokumentarcu se pojavljuje i Dejvid Šoen (David Schoen), Epstajnov advokat, koji ga je pokušao izvući iz zatvora u kojem je završio zbog seksualne trgovine maloljetnicama.  Kako piše "Daily Mail", Šoen je kazao da je sa svojim timom pripremao čvrstu obranu u Epstajnovom slučaju te da se s njim našao devet dana prije nego što je on pronađen mrtav.

Kazao je kako je Epstajn tokom razgovora bio pun energije te da se radovao potencijalnom izlasku iz zatvora.  Tokom tog sastanka, koji je trajao pet sati, Šoen i Epstajn su izradili strategiju za odbranu na sudu te se Epstajn jako zalagao za to da dobije slučaj. 


 

Klinton tvrdi da nije bio na "Otoku orgija". Agencije

Šoen tvrdi da Epstajn nije počinio samoubistvo. Kada je čuo da je milijarder mrtav, odmah je angažirao dr. Majkla Badena (Michael), jednog od najpoznatijih forenzičkih patologa na svijetu. Doktor Baden otkrio je da je Epstajn imao dvije frakture na lijevoj i desnoj strani grkljana. Za Miami Herald je izjavio da je rijetkost da se ijedna kost slomi prilikom vješanja, a kamoli nekoliko kostiju. 

- Obdukcijom se ne može utvrditi da je riječ o samoubistvu - rekao je krajem prošle godine dr. Baden.

- Smatram da se radi o ubistvu, ali ne znam ko je ubio Epsteina - kazao je Šooen u dokumentarcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.