PODGORICA

Marković: Uzaludni pokušaji ugrožavanja stabilnosti Crne Gore

Želimo da Srbija iz ove situacije izađe što prije, rekao je Marković

Marković: Crna Gora prevazišla je sve neprilike. Vlada Crne Gore

Fu. M. / Avaz.ba

27.5.2020

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pozvao je danas sa parlamentarne govornice nadležne organe da posvećeno, kako je rekao, ako treba dan i noć, rade na otkrivanju i procesuiranju pojedinaca koji pokušavaju da ugroze multinacionalni i multivjerski sklad u Crnoj Gori.

- Vjekovima unazad, državu smo utemeljili na suživotu i različitosti koji je postao naša međunarodna legitimacija. Takva Crna Gora prevazišla je sve neprilike, i prošla kroz mnoge mijene. I iz svega izišla jača i bolja, demokratskija i evropska! Tu Crnu Goru imali ste priliku da vidite u sedmicama i mjesecima koji su za nama.

- Personifikacija te Crne Gore bili su naši rukovodioci i stručnjaci, naši službenici i naši radnici – svih vjera i nacija, ruku pod ruku! A gledali smo ih i slušali – jednako, ne bilježeći akcente i dijalekte. Tako i u dane oba Uskrsa, i u dane Bajrama - rekao je Marković.


Dodao je da je Crna Gora uvažavajući smjernice Evropske komisije odlučila da se problemu popuštanja mjera posveti sistemski.

- Nikome nismo rekli da građani naši mogu da idu u zemlje prema kojim smo mi otvorili granice jer to ne zavisi od nas. U potpunosti smo svjesni da je ukidanje ograničenja neophodan za privredni oporavak. Nema ljutnje kada je u pitanju nacionalno zdravlje. Želimo da Srbija iz ove situacije izađe što prije - rekao je Marković.

On je dodao da se Srbija uspješno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.

- U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su ako žele biti dobrodošli u Crnu Goru. Njihova je odluka da zabrane letove MA na srpski aerodrom, poštujemo, vidjet ćemo šta stoji iza toga i koliko će trajati. Ovo je samostalna nezavisna odluka Srbije - kazao je Marković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.