ČEČENIJA

Kadirov se oglasio na Instagramu nakon špekulacija da je zaražen koronavirusom

Komenirajući izvještaje medija, prema kojima je tokom jednog jučerašnjeg sastanka imao kateter na desnoj ruci, Kadirov je rekao da se ne radi ni o čemu posebnom

Ramzan Kadirov. Agencije

Avaz.ba

28.5.2020

Nakon špekulacija da je zaražen koronavirusom, čečenski lider Ramzan Kadirov danas se pojavio u video prijenosu emitiranom na Instagramu jednog od njegovih saradnika.

- Potpuno sam zdrava osoba - rekao je Kadirov, očigledno nastojeći da odbaci tvrdnje da je zbog zaraze koronavirusom smješten u bolnicu.

Komenirajući izvještaje medija, prema kojima je tokom jednog jučerašnjeg sastanka imao kateter na desnoj ruci, Kadirov je rekao da se ne radi ni o čemu posebnom.

- Čak i ako se razbolim, milioni ljudi širom svijeta zarazili su se koronavirusom, umrle su desetine hiljada njih, a zar ja nisam čovek? Nemam li pravo da se razbolim i da imam kateter da bih ojačao svoj imunitet i nivo hemoglobina - upitao je on.

View this post on Instagram

Хьомсара махкахой! Мотт бацахь - къам дац. Вайн Хьалхарчу Президента, Россин Турпалхочо 1абдул-Хьамидан к1анта Ахьмад-Хьаьжас дукха къахьегна вайн нохчийн мотт кхиорехь, юхаденбарехь. Тахана, вайна т1ееъна чолхе хан нохчийн меттан пайдехьа ерзо 1алашонца, вайн республикански нохчийн меттан "Даймохк" ц1е йолчу газето д1акхайкхина флешмоб "БЕКАЛАХЬ, НОХЧИЙН МОТТ". Цу флешмобехь дакъалоцуш, вайн къоман сийлахьчу яздархочо, классико Мамакаев Мохьмада язйинчу "Даймехкан косташ" байтан юккъера мог1анаш доьшур ду шуна ас!

A post shared by KRA (@ya_pomoshnik_kra_95) on

Prema prošlosemičnim izvještajima ruskih državnih novinskih agencija, Kadirov je prebačen u Moskvu i smješten u bolnicu zbog sumnji da je zaražen koronavirusom, a zvaničnici u Čečeniji, republici u sastavu Ruske Federacije, nisu bili voljni davati izjave o njegovom zdravstvenom stanju, kao ni o tome gdje se on nalazi, piše Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.