PRENIO ADVOKAT

Supruga policajca optuženog za ubistvo u SAD-u tražila razvod

U izjavi koju je prenio njen advokat, Kellie kaže da je šokirana ubistvom 46-godišnjeg Floyda, koji je umro ranije ove sedmice tokom nasilnog privođenja

Derek Chauvin osumnjičen za ubistvo trećeg stepena. Screenshot

Avaz.ba

30.5.2020

Kellie Chauvin, supruga bivšeg policajca Minneapolisa Dereka Chauvina, podnosi zahtjev za razvodom nakon 10 godina braka.  U izjavi koju je prenio njen advokat, Kellie kaže da je šokirana ubistvom 46-godišnjeg Floyda, koji je umro ranije ove sedmice tokom nasilnog privođenja. U saopćenju stoji i da ju je veoma pogodila Floydova smrt te da saosjeća s njegovom porodicom. 


Derek Chauvin je optužen za ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja, objavio je u petak Mike Freeman, tužitelj okruga Hennepin. Za ubistvo trećeg stepena u Minnesoti je predviđena kazna zatvora do 25 godina. O preostaloj trojici - Thomas Lane, Tou Thao, and J. Alexander Kueng - još traje istraga.  

Chauvinu je postavljena jamčevina u iznosu od pola miliona dolara u slučaju da je želi aktivirati.   

Chauvin je koljenom gnječio Floydov vrat točno osam minuta i 46 sekundi, odnosno dvije minute i 53 sekunde od trenutka kad je Floyd prvi put počeo biti neresponzivan, odnosno kada je prestao reagirati. Izvještaj se zaključuje objašnjenjem da se u policijskoj obuci jasno ističe da je ovaj tip obuzdavanja osumnjičenika izuzetno opasan po život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.