SEDMA NOĆ NASILJA

Četiri policajca ranjena, dvojica udarena automobilom

Demonstranti su u distriktu Captol Hill u Seatlu gađali policiju kamenjem, flašama i pirotehničkim sredstvima te su pokušavali probiti barikade

Avaz.ba

2.6.2020

Nasilni protesti u Sjedinjenim Američkim Državama su nastavljeni - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nasilni protesti u Sjedinjenim Američkim Državama su nastavljeni nakon što je prošle sedmice ubijen Džordž Flojd (George Floyd), a BBC je objavio da je bilo napada na policajce.

Četiri policajca su ranjena u pucnjavi u St. Louisu te su prevezeni u lokalnu bolnicu. Saopćeno je da su u stabilnom stanju te da njihove povrede nisu opasne po život. Policija je potvrdila da se i dalje puca u centru grada.

Osim toga, dvojica policajaca su povrijeđena u Bufalu u državni Njujork. Njih je udario automobil u ponedjeljak navečer, a jedan od njih je u ozbiljnom stanju s tim da njegove povrede nisu opasne po život. Drugi policajac je u stabilnom stanju.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio (Bill de Blasio) je bio u Bronksu te je putem Twittera saopćio da postoje problemi u ulicama Fordham Road i Burnside Avenue. 

Demonstranti su u distriktu Captol Hill u Seatlu gađali policiju kamenjem, flašama i pirotehničkim sredstvima te su pokušavali probiti barikade.

S druge strane, policija je saopćila da su protesti u Portlandu i dalje mirni. 

Podsjetimo, Flojd je preminuo nakon što mu je policajac tokom hapšenja koljenom pritiskao vrat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.