DANSKA Proizvođač omiljenih dječjih kockica za slaganje

Lego donira četiri milijuna dolara za borbu protiv rasizma

Donacija je namijenjena američkim organizacijama koje podupiru crnu djecu kao i drugim organizacijama koje poučavaju djecu toleranciji i jednakosti

Avaz.ba

"Lego": Naša je misija inspirirati i razvijati graditelje svijeta sutrašnjice

Foto: Ilustracija


Danska kompanija "Lego", proizvođač omiljenih dječjih kockica za slaganje, objavio je da se angažira protiv rasizma doniranjem četiri miliona dolara za mobilizaciju u svijetu protiv ksenofobije i rasističkog nasilja.

Donacija je namijenjena američkim organizacijama koje podupiru crnu djecu kao i drugim organizacijama koje poučavaju djecu toleranciji i jednakosti - navela je grupa u priopćenju, koje prenosi AFP, ne navodeći imena korisnika donacije. 

U trenutku dok desetine hiljada osoba demonstirraju protiv rasnog nasilja u Sjedinjenim Američkim Državama i širom svijeta nakon smrti Džordža Flojda (Georgea Floyda), crnog Amerikanca kojeg je ugušio koljenom bijeli policajac dok je bio u lisicama i nije pružao nikakav otpor, "Lego" ističe kako je "na strani crnačke zajednice u borbi protiv rasizma i nejednakosti".

Div dječjih igračaka podsjetio je kako je uključivost jedna od temeljnih vrijednosti. 

- Naša je misija inspirirati i razvijati graditelje svijeta sutrašnjice, a to uključuje i poticanje na to da budu tolerantni, uključivi i ljubazni - ističe grupa.

Više o:

Lego Rasizam Danska
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na