MISTERIOZNI NESTANAK

Sumnja se da je djevojka sa Kosova bila žrtva otmičara Medelajn Meken

Bio je veoma agresivan, veoma se loše ophodio prema ženama, tvrdi Norbert

Avaz.ba / Telegraf.rs

5.6.2020

Medelajn Meken. AFP

Više od 13 godina nakon nestanka, tada trogodišnje devojčice, Medelajn Meken (Madeleine McCann), policija je pronašla glavnog osumnjičenog, a sada tragaju sa devojkom sa Kosova, koja je u vreme otmice bila u vezi sa njim, a veoma je moguće i da je bila njegova žrtva.

Devojka sa Kosova, koja je u doba otmice i dalje bila maloljetna, vjerovatno je bila u kući sa otmičarem u gradu Praja de Luž, portugalskom turističkom mjestu, kada je iz hotelskog apartmana nestala Meken.

Navodno je devojka bila u vezi sa osumnjičenim Kristijanom Bruknerom (Christian Bruckner), a prema svjedočenju njegovog poznanika, devojka je trpjela brutalno nasilje.

Izvjesni Norbert M. je za njemački "Bild" rekao da osumnjičenog ima u jako lošem sećanju.

- Bio je veoma agresivan, veoma se loše ophodio prema ženama - tvrdi Norbert.

On je rekao i da je Kristijan u vrijeme otmice Medelajn bio u vezi sa devojkom, koja je tada bila još maloljetna.

- Ta djevojka je bila sa Kosova. Stalno ju je tukao. Jednom sam vidio i tragove davljenja na njenom vratu - rekao je za Norbert M.


Kristijan Brukner. Bild

On je rekao da je i sam doživio niz neprijatnih situacija sa osumnjičenim. Kako navodi, 2015. godine je od njega preuzeo kiosk, koji je Kristijan ranije iznajmljivao.

- Htio je da iz kioska odnese frižider i klimu, iako to njemu nije pripadalo. Bio je veoma agresivan. Nakon nekog vremena došao je sa nekim svojim poznanicima, prijetili su mi nožem.Nikad nisi bio načisto sa njim. Nekad je bio ovakav, nekad onakav - tvrdi Norbert.

Brukner, Nijemac po porijeklu, sumnjiči se za otmicu i najverovatnije za ubistvo Medelajn Meken. On je i ranije bio osuđivan za brojna krivična djela, koja uključuju seksualno nasilje i pedofiliju. Trenutno izdržava zatvorsku kaznu zbog silovanja.

Podsjetimo, Medelajn je nestala iz hotelskog apartmana u Praja da Lužu uveče 3. maja 2007. dok su njeni roditelji bili sa prijateljima u obližnjem baru. Imala je tri godine.

Kamper koji je osumnjičeni koristio. Metropolitan police

Kako javljaju britanski mediji, osumnjičeni je navodno proganjao djevojčicu. Četiri dana prije njenog nestanka uočen je kako više puta "mjerka" apartman u kom je ona boravila sa porodicom.

On je uočen 30. aprila 2007. godine, dva dana nakon što je porodica stigla na ljetovanje, kako sa naočalama za sunce, neprekidno gleda u pravcu apartmana gde je porodica Meken boravila.

Samo sat kasnije uočen je u jednom internet kafeu koji se nalazi na svega pet minuta hoda od apartmana, bio je u društvu prijatelja. Sa istim tim prijateljem viđen je ispred kompleksa u kom se nalazio apartman na dan nestanka devojčice.

Medelajn Meken. Profimedia

Otkriveno je da je živio u jednoj zapuštenoj kući koja se nalazila na brdu iznad plaže gde je Medelajn išla na kupanje.

Tu kuću je napustio iznenada neposredno prije otmice, ali se vjeruje da je novi smještaj pronašao u neposrednoj blizini. Vlasnik je sređujući kuću u njoj pronašao perike, eksplicitnu odjeću i dijelove, najverovatnije, razlupanog kompjutera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.