AMERIKA

Urlici i sirene: Pogledajte trenutak kada je izrešetan Dženan Čamović

Policija provjerava da li napad možda ima veze i sa terorizmom

Protesti bijesne širom Sjedinjenih Američkih Država. AFP

Avaz.ba

5.6.2020

Protesti bijesne širom Sjedinjenih Američkih Država zbog smrti Džordža Flojda (George Floyd) koji je nastradao 25. maja prilikom brutalnog hapšenja.

Sve su veće tenzije na ulicama američkih gradova, a prekjučer je u sukobu sa policijom izrešetan i 20-godišnji Dženan Čamović koji je zabio nož u vrat jednom od njihovih kolega.

Do incidenta je došlo u Bruklinu, kada je Dženan prišao policiji koja je tragala za pljačkašima odgovornim za obijanje radnji i jednom od njih zabio nož u lijevu stranu vrata.

Prema navodima američkih medija, promašio je glavnu arteriju. Nekoliko sekundi kasnije odjeknuli su pucnji i još policajaca je potrčalo u tom pravcu, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se čuje dreka i policijske sirene.

- Kada su stigli, ugledali su napadača sa pištoljem u rukama. Vjeruje se da je uzeo pištolj od jednog od policajaca. Motiv napada se još utvrđuje. Za sada djeluje da je u pitanju nenamjeran napad na policajca. Srećom, kolega je preživeo - saopćili su iz policije u Njujorku i dodali da se provjerava da li napad možda ima veze i sa terorizmom.

Ugledavši ga sa pištoljem u rukama policajci su otvorili vatru. Ispaljeno je više od 20 hitaca, od kojih je najmanje osam završilo u tijelu Čamovića. 

Ljekari se bore za život 20-godišnjaka koji prema riječima rođaka nije gajio mržnju prema policiji i da nema veze sa terorizmom. Za sada nije jasno da li je Čamović rođen u SAD ili je ranije iz BiH došao da živi u Ameriku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.