PREDSJEDNIK SAD Govorio skoro sat vremena, bez pitanja novinara

Tramp: Ovo je divan dan za Džordža Flojda

Naveo kako će oporavak zemlje u pravom smislu riječi nastupiti tokom 2021., insistirajući da će se SAD moći nositi s pandemijom

Avaz.ba
05.06.2020 19:34

Tramp govorio o oporavku SAD

Foto: AFP

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) održao je danas presicu o padu nezaposlenosti u SAD istaknuvši da američka ekonomija doživljava snažan uzlet poput "rakete" i obećavajući brz oporavak od izolacije uvedene zbog pandemije novog koronavirusa.

- Sada se događa vjerojatno najveći ekonomski oporavak u američkoj historiji i neće stati na ovome, nastavit će se. Ovo niko nije očekivao - rekao je Tramp. 

On je naveo kako će oporavak u pravom smislu riječi nastupiti tokom 2021., insistirajući da će se SAD moći nositi s pandemijom. 

Tramp je na pres-konferenciji govorio gotovo sat vremena. Nije odgovarao na pitanja novinara. 

  • Tramp nije odgovarao na pitanja novinara
    Tramp nije odgovarao na pitanja novinara Foto: AFP

Osvrnuo se i na proteste zbog ubistva Džordža Flojda (George Floyd), koji je jučer pokopan.

- Nadam se da nas Džordž gleda i govori: "Ovo što se događa u našoj zemlji je divno." Ovo je divan dan za njega, divan dan za sve. Ovo je divan dan za sve nas kad se radi o jednakosti - rekao je Tramp.

Na pitanja novinara da objasni na šta točno misli kada kaže da je ovo divan dan za Flojda, Tramp je samo odlazeći ponovio: "Ovo je divan dan."

Komentari

NA VRH