VELIKA BRITANIJA Entoni Džošua učestvovao je u Vatfordu u demonstracijama

Bokserski prvak na štakama se pridružio antirasističkim protestima

On je zajedno sa pristalicama pokreta šetao ulicama Watforda, a okupljenima se obratio u parku

Avaz.ba
06.06.2020 22:46

Džošua: Zbog povrede na proteste došao na štakama

Foto: AFP

Svjetski boskerski šampion Entoni Džošua (Anthony Joshua) učestvovao je u Vatfordu u demonstracijama pokreta "Životi crnaca su važni", uprkos povredi zbog koje je morao da hoda oslanjajući se na štake.

Pandemija virusa se otela kontroli. Virus na koji mislim zove se rasizam - rekao je Joshua. 

On je zajedno sa pristalicama pokreta šetao ulicama Watforda, a okupljenima se obratio u parku.

Ne možemo više da sjedimo i šutimo o tim besmislenim, nezakonitim ubistvima i rasizmu - na osnovu čega? Samo zbog boje kože. Moramo da govorimo na mirnim demonstracijama, kao danas, bravo Watford. Ne smijemo koristiti demonstracije za sebične motive i pretvorimo ih u nemire i pljačke - rekao je Anthony Joshua, prenijeli su britanski mediji. 

On je naveo da svi demonstranti moraju da budu ujedinjeni u nenasilnim demonstracijama.

- Uzdržite se od kupovine u njihovim radnjama i trošite u ekonomijama koje ulažu u crnačka preduzeća. To važi za sve zajednice, ako želite da se uzdignete. Investirajte u sopstveni posao. Svaki život je važan, sa tim se slažem 100 posto. Ali, to uključuje i živote crnaca i zato smo danas ovde - naveo je bokser (30).

  • Džošua se također obratio i mladima širom Velike Britanije
    Džošua se također obratio i mladima širom Velike Britanije Foto: AFP

Džošua se također obratio i mladima širom Velike Britanije koji se okreću zločinima bandi i rekao da je "završeno sa bandama".

Osim ako ne želite da sjedite u zatvoru, trošeći godine svog jedinog života i razmišljate da mogu da zaključaju brave, ali da ne mogu da zaustave otkucaje sata. Kultura bandi je završena - naveo je vlasnik šampionskih IBF, WBA i WBO pojaseva. 

Kako su prenijeli britanski mediji, Džošua je tokom treninga osjetio probleme sa koljenom, zbog čega je koristio štake. Bit će detaljnije pregledan, ali za sada nema razloga za brigu.

On bi krajem godine trebalo da boksuje protiv Kubrata Puleva iz Bugarske, a 2021. protiv sunarodnika Tysona Furija.

Komentari

NA VRH