STAVOVI

Vučić ponovio da će u Beograd pozvati Đukanovića

Nismo bili saglasni po pitanju prije svega Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, rekao Vučić

Vučić: Ja mislim da treba da razgovaramo. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

7.6.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RSE potvrdio je da će nakon izbora pozvati crnogorskog predsjednika Milu Đukanovića u posjetu Srbiji.

- Imali smo susret u Jerusalemu gdje smo otvoreno razgovarali. Nekako su nas postavili tako da ne vjerujete. To je neki ogroman sto bio, mnogo je zvanica bilo, recimo 200 nas. I sad, Kolinda je bila dva, tri mjesta od mene. Direktno preko puta, ali u sasvim drugom krugu bio je Đukanović, tako da smo mogli sve vrijeme da razgovaramo. On je iznosio svoje stavove, ja sam iznosio svoje - kazao je Vučić, koji je i prošle sedmice kazao da namjerava u Srbiju pozvati Đukanovića. 

Rekao je i da su razgovarali o Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori.

- Nismo bili saglasni po pitanju prije svega Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i odnosu prema srpskoj Crkvi u Crnoj Gori, ali smo civilizovano razgovarali. To je bio naš posljednji razgovor. Ja mislim da treba da razgovaramo o odnosima dvije zemlje koje bi po svemu morale da budu apsolutno najbliže i vjerujem da ima mnogo prostora za unaprijeđenje naših odnosa - naglasio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.