NASUMIČNA PUCNJAVA

Sijetl: Muškarac se zabio automobilom u ogradu i pucao na demonstrante

Vatrogasna služba navodi da je žrtva 27-godišnji muškarac koji je odveden u bolnicu i u stabilnom je stanju

Protesti protiv rasizma. AFP

Fena

8.6.2020

Lokalne vlasti su saopćile da se muškarac pokušao zabiti automobilom u demonstrante u Sijetlu u nedjelju navečer pri čemu je udario u zaštitnu ogradu.  Nakon toga je izašao iz vozila i počeo nasumice pucati iz pištolja. 

Najmanje jedna osoba je povrijeđena. Vatrogasna služba Sijetla navodi da je žrtva 27-godišnji muškarac koji je odveden u bolnicu i u stabilnom je stanju, javlja AP.


Bila je to druga haotična noć zaredom u blizini policijske stanice. U subotu navečer policija je upotrijebila šok granate i suzavac kako bi rastjerala demonstrante.

Članovi gradskog vijeća u Sijetlu oštro su kritikovali gradonačelnicu Dženi Durkan (Jenny) i šeficu policije Karmen Best (Carmen) zbog djelovanja policije. Vlasti su saopćile da su kamenje, boce i eksploziv bacani na policajce u okrugu Capitol Hill u subotu navečer. 


Šest policajaca povrijeđeno. AFP

Best je rekla da je šest policajaca povrijeđeno, uključujući dvojicu koji su prevezeni u obližnju bolnicu.  Prije toga su održani veliki mirni protesti protiv rasizma i policijske brutalnosti. 

Dan ranije su Best i Durkan zabranile upotrebu određene vrste suzavca na demonstrante.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.