ISTRAGE

Pronašli hotelskog radnika koji je otkrio pedofilu da će Medlin biti sama u otključanoj sobi

Kristijan Brukner osumnjičen je za otmicu i ubistvo Medlin

Kristijan Brukner glavni osumnjičeni za ubistvo Medlin. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

9.6.2020

Zaposlenik hotela u Portugalu odao je osumnjičenom Kristijanu Brukneru  (Christain Brueckner) da su vrata hotelskog apartmana malene Medlin (Madeleine) otključana i da će mu biti lako oteti djevojčicu, javljaju portugalski mediji.

Njemačka i portugalska policija, koje zajedno rade na ovom slučaju, kažu da su identificirali pokvarenog zaposlenika. Vjeruju da je on odao pedofilu sve detalje o apartmanu u "Ocean Club" kompleksu u Praia da Luzu, piše "Daily Mail".

Zaraslo imanje

Ovo otkriće moglo bi biti od presudne važnosti da se sazna što se to tačno dogodilo te kobne večeri 3. marta 2007., kao i da se osudi osumnjičenog Bruknera.

Podsjetimo, Kristijan Brukner osumnjičen je za otmicu i ubistvo Medlin. On je za policiju 2016. godine bio "samo" kažnjavani zlostavljač djece.

Te su godine pretražili zapušteno imanje na kojem je on živio. Riječ je o bivšoj tvornici u kojoj su se nekada proizvodili papir i kutije. Kasnije je imanje zaraslo u travu, na njemu se gomilalo smeće, a Kristijan je živio u starim barakama.

Policija je na tom imanju prije četiri godine iskopala nekoliko rupa. Među životinjskim kostima našli su i materijal s dječjom pornografijom, piše "Bild".

Zlostavljana djeca

Riječ je o snimkama zlostavljanja male djece i dojenčadi. Također su pronašli odjeću za djevojčice. Istraga je pokazala kako Kristijan nije imao porodicu ili rođake kojima je ta odjeća mogla pripadati.

Od srijede 3. juna Kristijan je osumnjičen da je oteo i ubio Britanku Madlin. On se trenutno nalazi u zatvoru gdje služi kaznu jer je napao i silovao Amerikanku (72) u Portugalu. Između 1995. i 2007. redovno e boravio u Portugalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.