ZBOG IZRAELA

Palestinci ponovo odbili pomoć Dubaija za borbu protiv pandemije

Prvi avion iz UAE je dopremio 14 tona medicinske opreme za Palestince

Palestinci odbili pomoć. afp

Fu. M. / Avaz.ba

11.6.2020

Palestinska uprava odbila je da primi medicinsku opremu za borbu protiv koronavirusa poslatu avionom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata jer je pomoć koordinisana s Izraelom, a ne sa njom, prenose izraelski mediji.

Avion aviokompanije Etihad je sletio u Izrael u utorak i bio je drugi u roku od mjesec dana koji je nosio pomoć iz UAE za Palestince, a koja je takođe odbijena.

- Odbijamo da je primimo je koordinirana direktno između Izraela i njih (UAE). Mi nismo bili dio koordinacije - rekao je  palestinski ministar zadužen za civilne poslove Husein al Šeik.

Avion Etihada koji je nosio pomoć Palestincima 19. maja iz Abu Dabija i sletio na međunarodni aerodrom kraj Tel Aviva nije bio obilježen, a letjelica koja je dopremila pomoć u utorak imala je oznaku te aviokompanije.

Prvi avion iz UAE je dopremio 14 tona medicinske opreme za Palestince kako bi im pomogao da se izbore s pandemijom. Palestinska uprava je tada takođe rekla da pomoć neće primiti. Ona isporuku preko Izraela vidi kao korak ka normalizaciji odnosa između Izraela i zemalja Zaljeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.